Virtuts i defectes...

20 de juliol de 2009Un dia jugarem a que cadascú dirá quina és la seua major virtut i quin és el seu major defecte. Farem torns.I després cadascú dirá la virtut i el defecte d'aquella persona sentada a la seua dreta.

Sé quina és la virtut que voràs en mi, i puc imaginar també quin és el defecte que destacaries. Però potser no saps que aquestes virtuts i defectes que pots veure només són els que deixe veure, perquè davall de tot l'aspecte que tens de mi hi ha un xicotet abisme que parteix el meu cos en dos. I a una d'aquestes dues parts li pega la sombra. És aquella part que només poden veure els qui també viuen en la penombra a temps parcial.

Et preguntaràs què és allò que no deixe veure, i que tant amague. I et contestaré que amague aquella virtut que és alhora defecte (com en ying i el yang), i que m'ha permés viure algunes de les millors experiències de la meua vida, i alhora el que més m'ha fet patir. Amague allò que si conegueres et faria correr, o potser estimar-me més. I com que es tracta d'una "arma de doble filo", no desvetlaré la meua virtut i el meu defecte més preciat.

A no ser que te'n vingues amb mi a la penombra. Només així estarem en igualtat de condicions.

Sé que la penombra pot resultar aterradora, però des d'ací veus coses que no es poden veure a plena llum del dia.

1 comentario:

kuxa dijo...

Apuntalo para jugar en nochevieja!!
... tengo q confesar q este post me ha dado un poquito de miedo!