Com cala la música... i la festa...

27 d'octubre de 2009No deixa de sorprendre'm com cala la música fins i tot en els xiquets. Potser no és un exemple massa bò, però encara m'agafa la risa quan ho pense...

Una xicoteta introducció (per als qui no sou de Castalla): la comparsa dels pirates d'ací de les festes de Castalla, fins fa poc se sentia identificada amb la cançó de "viva el pasodoble", perquè li van posar lletra relacionada amb la comparsa. Quan escoltaves aquesta cançó ja sabies que venien els pirates desfilant per algun carrer, mentre que la resta de comparses desfilaven amb els pas-dobles de sempre.

Des de fa poc, aquesta comparsa ha canviat la música que l'identifica per "la batalla de inglaterra", cançó amb un tò més burlonet i amb més alegria. Amb aquesta cançó ja se sap que la comparsa que va darrere són els pirates. A més, els festers solen acompanyar la música ballant a dreta i a esquerra, alçant les cames.

Doncs bé, tot açò ve perquè... Aquest matí caminava jo pel pati d'infantil, quan he començat a escoltar que un nombre considerable de veus anaven tararejant "la batalla de inglaterra". Pensava que vindria del carrer, però he girat el cap i m'he vist una clase d'infantil cinc anys (cinc!), caminant formant esquadra i amb les cames a dreta i esquerra mentre cantaven la cançó, i ixien al pati.

Supose que explicat no fa tanta gràcia... Però haurieu d'haver vist la cara (i les risses) dels i les mestres que estavem allí...

Pareix que la música (i la festa) cala més del que ens pensem...Potser és un topic, però es nota que són de Castalla.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Seguro que ha sido un momento delicioso y es que la espontaneidad infantil es algo especialmente reconfortante. Es esa espontaneidad auténtica con la que todos nacemos y que, poco a poco, olvidamos y nos empeñamos en cambiar por una personalidad, plagada de inteligencia, astucia, cinismo... que sirva para relacionarnos con el resto de personalidades inteligentes, astutas, cínicas... que también han olvidado su parte espontánea y aunténtica.