De moment,

21 de maig de 2013

Corren uns temps en que has de donar les gràcies per tenir faena. I si eres funcionària (i mestra!), a més, has de demanar disculpes.

I no voldria ser ordinària, jo, que quan vull (només quan vull), sóc tota una dama, però em toca la ____, haver de justificar-me per tot allò que faig, sobre tot si va lligat a no fer els plans de futur que faria tot el món (casar-se, reproduir-se i morir), o a plans i entreniments que suposen gastar els diners en tot allò que no siga casar-se, reproduir-se i morir. 

Quan aquesta sensació de que t'estan jutjant ve de part de desconeguts o de gent coneguda però poc important a la teua vida, la cremor et dura dos segons. Però, quan aquesta sensació d'haver de demanar disculpes a persones estimades, conseqüència de les seues impressions sobre tu, la cosa realment crema, i la cremor no se'n va tan ràpid. 

Així, em veig en situacions en què no entenc molt bé per què he d'explicar la meua vida i sobre tot les meues decisions (o manca de decisions), a gent que pensava que no importava el que decidira, perquè sempre estarien ahí.

I arriben frases com: "i ara què?",  "ja t'arribarà ja...", "..ara a estes altures?", "...t'has de centrar..", "...això és fugir...". I sovint no sé si respondre o simplement pegar mitja volta i anar-me'n. Perquè trobe que estar centrada no significa seguir les passes que tot el món marca. I que les coses de vegades, simplement, no arriben.

De moment, potser em fa més profit en gastar-me els diners que honradament guanye gràcies a una feina que tinc perquè he estudiat MOLTÍSSIM, en triar canviar de vida, potser de ciutat, en un viatge a Itàlia o a l'Argentina, en un llibre, en tres sopars i quatre rons, en visites inesperades a amistats escampades per la península....

Perquè, que no decidisca fer el que fa la resta, no significa que no tinga capacitat de decisió, ni ambicions a la vida.

No tinc, 

de moment, 

les que tu tens, 

que és diferent.

2 comentarios:

TROMPANETES dijo...

Basta con que te crentres en TUS planes, no en los que la sociedad quiere.
Además, de 4 rones, nada de nada :P

Sole dijo...

:-)