Ratolins..

11 de desembre de 2007


Els ratolins són uns animalets ben curiosos. Sempre van amagant-se i ixen del seu amagatall quan creuen que no hi ha ningú. De vegades no apunten bé, o potser els seus instints els fallen i ixen quan algún humà encén el llum en aquell mateix instant. Aleshores corren com soles els ratolins saben córrer al seu cau, mentre aquella persona crida damunt d'una cadira, o potser mentre ha anat a buscar una granera per posar fi a la humil vida del ratolinet.

En una cafeteria qualsevol, i en una ciutat com una altra, la gent fa cua per demanar café. Algú ocupa un lloc quasi al final. Al final del bar, i també prenent café, una persona coneguda. Llavors s'activa l'instint animal, ens fem xicotets, i aprofitem l'esquena ampla del client de davant, per amagar-nos com a ratolins. Bé, un poc al contrari, perquè mentre els ratolins fugen de la multitud, nosaltres evitem quedar-nos a soles en un radi de més de mig metre, perquè aleshores podem ser vistos! I un ratolí no pot ser mai vist, perquè si no la integritat de la seua vida corre perill...

Hi ha ratolins amb sort, d'eixos que arriben a vells i donen consells als ratolinets xicotets sobre les millors formes de passar inadvertits entre els humans. D'altres no en tenen tanta, i per això quan la multitud s'aparta, aquella persona, en aquell racó, en aquell bar, prenent aquell café que la cambrera ha calfat massa...vislumbra algú conegut en la cua, darrere d'un home amb l'esquena molt ampla, pero insuficient per amagar un ratolí d'un metre i 65 centímetres.

Cridar o anar a buscar una granera són les dues opcions viables. Tot depén de la benevolència d'aquell humà, que en aquest cas serà cruel, i llavors tocarà ixir de pressa, mentre la cambrera pregunta: "Què prendrà?", i deixant-la en un pam de nassos, mentre l'instint animal aflora, li contestarem: "Un cau on amagar-se, per favor".

2 comentarios:

yorch dijo...

También puedes esperar que venga el círculo ese rojo que sirve de logotipo de cuatro. Es otra manera de que no te vean, aunque canta mucho ver a cuatro tios con monos blancos ajustados hasta la cabeza, no?

Sole dijo...

uo! es verdad! quien pudiera tener cuatro espermatozoides gigantes para que pudieran esconderte con un super círculo rojo, y poder ser invisible (aunque de un modo llamativo), a las miradas de otra gente...jeejje...