Les flors dels ametlers...

21 de gener de 2008


La primera flor de l'ametler marca quasi sempre l'inici de la primavera, o del bon temps.
Aquests últims dies ha estat fent bon oratge, i per això, ixint a caminar per la llauria ja es poden veure les primeres flors dels ametlers.

Aquestes tendres flors no només marquen l'inici de la primavera, sinó que també ens situen en una època de l'any en la qual es donen esdeveniments importants. La qüestió és: que significa que arribe el bon temps? I la resposta pot ser molt variada: significa que falta menys per posar-nos mànega curta, per poder menjar els primers gelats (el dia de Sant Josep és un bon dia per començar), per a les vacances de pasqua, per als examens (ufff...), per a que el dia siga més llarg i la nit més curta. També que ja falta poquet per poder anar a passejar a boqueta nit, per a llevar-nos alguna manta del llit i per a ficar ja el pitxer de l'aigua a la nevera. També significa que ja falta menys per poder estudiar en la claror del dia sense necessitat de la llum artificial del flexo, per a vore com els xiquets i xiquetes ixen amb més freqüència a jugar a La Glorieta, i en definitiva per a que el dia acompanye alhora de fer activitats fora de casa.

Tanmateix, no podem oblidar que estem en gener, i que potser, alguna gelada encara done algun esglai a les flors primerenques dels ametlers. I si no fora així, definitivament, hem canviat el clima de la Terra, i que arribe el bon temps abans d'hora, per a mi, només significa una cosa: que més temps tarda en arribar el fred.


1 comentario:

Anónimo dijo...

Primavera, buen tiempo en enero...para que luego digan que no hay cambio climático...jeje

(ya te he hecho el enlace en mi blog)

Besets