Paral.lelismes..

11 d'agost de 2008

Dues rectes són parel.leles quan estàn al mateix plà i no intersecten entre elles en ningún punt, fins i tot si les prolonguem fins a l'infinit.

Supose que podriem aplicar aquest concepte a les relacions socials també. És quan es comparteix, tal i com diu la definició, un espai amb una altra persona, en un moment concret, però eixa persona no interactúa amb tu, ni tu amb ella.

Per altra banda, dues rectes són perpediculars quan intersecten entre elles en un punt, formant un angle de 90 graus. Ara bé, si apliquem aquesta definició al camp social, es podria donar la situació de que interactuant ambdues persones en un punt determinat, aquestes persones no es trobaren justament en el punt d'intersecció, sino en qualsevol altre punt de la prolongació de les rectes que formen 90 graus, no?

Amb aquest embolic que acabe de fer, podriem afirmar aleshores que si les persones som rectes paral.leles mai interactuarem entre nosaltres. Però si som perpendiculars podem interactuar sense necessitat d'estar al mateix punt d'intersecció real, sino que la nostra intersecció pot estar situada en la prolongació de la recta que forma 90 graus, i per tant no és una intersecció pura.

Aquesta comparació extranya que acabe de fer em serveix per formular dues preguntes:

1- És millor ser una recta paral.lela o una recta perpendicular?
2- I si és millor ser una recta perpendicular, per què costa tant trobar-se al mateix punt d'intersecció en lloc de trobar-se en la prolongació de la maleïda recta?

Dic jo...

2 comentarios:

kuxa dijo...

dioooos soleeee!! no me hagas esas preguntas en agostoooo!!
Yo me quedo con la perpendicular, q lo importante es participar! Y si eres paralela te quedas viéndolas pasar... y ya sabes q ese no es mi estilo jejejej
Pero aún no entiendo bien lo de la prolongación.. quiere decir q aunq ese día no te intersecciones cn esa persona q comparte el mismo espacio q tú.. lo harás o lo hiciste algún día?
Qué pensará Platón de todo esto?
BESOS!! LA VACA ESTÁ AHÍIIIII MUUUUU!

Anónimo dijo...

Jo no crec que el problema sigui ser una cosa o ser-ne una altra, sinó que tu vulguis ser una recta paral·lela a una altra i en siguis una de perpendiuclar, o a l'inrevés també, que vulguis ser una recta perpendicular i en siguis una de paral·lela. Això, sota el meu punt de vista, és el veritable problema.