Bono-bús

10 de març de 2009

Hui caminava, com cada matí cap a la feina, i de sobte ha recordat que havia de treure diners. Ha pegat mitja volta, ha caminat en direcció contrària, i s'ha ficat al banc. Quan ha tret la cartera, ha buscat i rebuscat per tots llocs, i no trobava la targeta de crèdit, així que ha decidit a poc a poc, treure tot el que tenia dins: tres tiquets de compra d'una tenda de roba, el rebut del banc de l'últim mes de l'academia, la targeta de la biblioteca, el carnet de la universitat, i entre el DNI i un resguard de correus ha caigut al piso un bono-bús de València.
Pensant que estaria caducat, o que no tindria viatges, l'ha arreplegat i al dret ha vist: 1 viatge. A l'inrevés: caduca a finals de 2009. Quan finalment ha trobat la targeta i ha tret els diners, ha sortit del banc, i una olor familiar i característica l'ha distret. Mmm... a què fa olor? Ve de la dreta, doncs camina cap a la dreta, gira el cantó i el fum i la pólvora quasi no la deixen respirar. On es troba? Desorientada, camina entre petardos i gent amb una camisa negra i un mocador a quadres al coll, i pega de nassos davant un ninot gegant que es riu de la vida, de la crisis, de la realitat i dels polítics.
Tot allò ja ho ha viscut, i com que no li desgrada, doncs seguix amb pas ferma, caminant entre llums, polvora, paradetes de xurros i gent que va i que torna. Al final del que ella creia el carrer de "La marquesa" en Aiora, es troba la plaça de l'Ajuntament de València, i una fallera amb molts diners diu des del balcó "Pot començar la mascletà" (amb "o" tancada, perquè les falleres no parlen valencià, clar). I el piso tremola.
Prompte arriba a la feina, i abans d'entrar mira enrere i tot està en ordre: els carrers buits, el carrer de "la marquesa" on té que estar, i per suposat no hi ha cap plaça de l'ajuntament de València allí en Aiora, ni gent que tire petardos a les 8 del matí.
Però una cosa si que és certa: té un bono-bús d'un viatge a la cartera, tres dies de festa per a la setmana que ve, i un "mono" faller que prompte haurà de calmar...
Massa coincidèncias, com per a no fer cas...

1 comentario:

kuxa dijo...

Fallas!! Fallas!! Fallas!!... el mono es compartido... yo voy el finde xo no sé si nos podremos ver, ojaláa bsitos!!