Olors...

4 d'abril de 2011

El terrat i el garatge són els dos espais de casa que més m'inspiren. Supose que perquè són els dos únics espais que es mantenen tal i com els avis els van deixar. Allà les olors perduren, segueixen vius. Al terrat sempre pots trobar alguna cosa nova: escritpures antigues, ferramentes del camp, fotos o coses més relacionades amb l'àvia. Al garatge igual, però més relacionat amb l'avi.

De vegades passe dies sense sortir al garatge, i m'agrada, perquè quan ho faig puc percebre millor les olors. Fa uns anys vaig trobar un "mono" d'estos blaus d'anar al bancal de l'àvi i encara feia olor a ell (i feia anys que ja havia faltat). Hui feia molt bon temps, pegava el solet damunt la llenya i he sortit a fer la curiosa per allà. He fet un recorregut per les quatre parets: la bici, la caixa de ferramentes, l'oli del tractor, les cordes, la llenya, les rames d'olivera, la roba estesa, els desaigües...

La primavera deixa a flor de pell els sentits, sobretot l'olfacte, però al terrat i al garatge, si no fós per la temperatura, sempre seria primavera.

Les olors romanen invariables al temps.

1 comentario:

Humberto Dib dijo...

Sole:
Cuando tengo sueño por las tardes (cosas que no es muy común en mí), lo primero que me asalta antes de dejarme vencer por Morfeo, son los olores, recuerdo olores como si los objetos que los desprendieran, estuvieran allí.
Una linda entrada.
Un beso.
Humberto.