La resta de l'any...

10 de desembre de 2011

Al fons una cadira que l'espera, darrere una taula i baix una màquina de dardos que ha vist més del que caldria esperar. 

El Nadal s'acosta. Es nota en l'olor de l'ambient, o  tal volta és el fred, que té un aroma característic. I ja en mi eixa sensació d'estranyesa, mescla de fàstic pel fil musical dels supermercats, nostalgia pels qui no estan i alegria pels qui ens veurem una de les dues vegades a l'any que ens veiem.

En aquella cadira, darrere d'aquella taula, davall la màquina de dardos, potser ens tornem a trobar, com fa anys. Per compartir qui sap el què, mentre l'estel del castell s'encèn i els fatxos esperen ser rodats.

Hores després, demanarem doble rodanxa de llimó en aquella barra en la qual anirem recordant els dies en els quals el poble era el dia a dia.

Ara, només un punt comú dels qui van per la vida sense saber si caminen o es deixen empènyer. Però que troben allà en aquella barra, aquell 24 de desembre de tots els anys, una forma de ser i viure sovint obliden la resta de l'any.
No hay comentarios: