Rollo barra...

24 de desembre de 2011Tornem a casa per Nadal. Per això sol passar  que la nit del dia 23, ja comencem a estar tots pel poble. Fins i tot els del poble de costat. ;-) I la nit del 23 només serà l'avantsala de la nit del 24, per rebre a aquells que agafen els últims trens o avions i arriben justet a l'hora d'encendre l'estel del castell.

Així, ja anem acodint al bar, on sense voler-ho hem anat ocupant la barra, de punta a punta. I és que feia temps que ni "los cuatro fantásticos" estàvem "quasi tots". I allà a la barra, creuàvem les quatre frases que la música ens deixava escoltar. Darrere més d'un conegut i bons amics, a la dreta "la xica invisible", a l'esquerra el "senyor elàstic", més al fons el cosí, assegut a un tamboret el novio de, o la tia de, o el germà del cosí del veí de. Deu minuts després, entra per la porta algú que acaba de trepitjar el poble, després de cinc hores de tren. El bar sempre és la primera parada el dia 23 de desembre, després de descarregar la maleta sense desfer.

Tres cervesses i ja flueixen els plans, potser veure rodar els fatxos, qui sap si un sopar entre el Nadal i la Nit vella, un viatge per Setmana Santa. La cervessa dona per a molts plans.

Al final, gaudim del "rollo barra", com si no ens haguéssim alçat d'allà des del dia 23 de desembre de l'any passat, on fèiem plans per al nou any que venia i deixàvem les conversacions en l'aire, per agafar-les per on les havíem deixat...

...però un any després.No hay comentarios: