Ha arribat l'estiu...

30 de juny de 2012

Difícilment una desconecta de la rutina. I és per això que el primer dia de vacances es troba una amb els ulls ben oberts i mirant el sostre a les set i mitja del matí. Pega tres voltes al llit, de panxa en amunt i de panxa en avall. Igual dóna, segurament serà una llei de Murphy, que quan hages de treballar no hi haurà forma de despertar-te si no és amb una alarma ben forta. Però quan estigues de vacances et despertaràs soles ben de matí.

Posa els peus a terra i deixa que la gelor puge fins els genolls. Gaudeix movent els dits dels peus que noten la frescoreta de la casa. Mira al voltant. El llit de convidats ple de roba d'hivern per guardar, la maleta encara per desfer als peus de la taula. Li agrada el canvi estacional que sempre comporta fer la maleta.

Baixa les escales, descalçada, com sempre. I allà al fons ja veu la porta oberta i la persiana, que dóna al Carrer Convent. Al costat un balancí i una cadira. Es disposa a gaudir de l'única frescoreta que farà al dia i seu a la cadira. Llavors escolta moure's el balancí i una veu que comenta:

- Què bé que estem ací

Els seus fantasmes sempre l'esperen a sa casa per conversar.

Ha arribat l'estiu.

No hay comentarios: