Deu anys...

13 de gener de 2017

Comença 2017 i enguany farà deu anys que vaig començar a escriure ací al bloc. Deu anys que vaig acabar d'estudiar magisteri, deu anys que vaig deixar València (per primera vegada). Enguany farà deu anys que vaig fer els meus vint-i-tres anys a Tabarca, envoltada de companys de feina que provenien d'arreu del món, mentre uns turistes francesos maltocaven la guitarra clàssica a ritme de rumba. 

Ara fa deu anys començava les meues pràctiques d'Audició i Llenguatge a l'escola Aiora, de València. Tal volta era una premonició, perquè per arribar al meu pis d'estudiants jo baixava en l'estació del metro "Aiora", i dos anys després vaig anar a parar a Aiora (la localitat), per fer la meua segona substitució com a interina.

Ara fa deu anys em furtaven la bicicleta a l'escola de magisteri Ausiàs March de València, un dijous a les huit del matí, mentre entregava l'últim treball teòric. Quinze minuts vaig estar dins l'edifici i els en van sobrar deu per trencar la cadena i emportar-se la meua bicicleta blanca a puntets rosa. Era de segona mà i durant tres anys vaig estar dient "demà la pinte". I res, blanca i rosa se la van endur. Em va importar poc, perquè arribat el temps de pràctiques ja no anava a fer-me falta i pensava deixar-la en l'arbre de baix de casa sense cadena perquè algú se l'emportés. 

Deu anys del "i ara què?", que tant vaig escoltar quan vaig arribar al final d'aquesta etapa. I ara què? Ara moltes coses, hagués contestat hui, sabent tot el que sé. Però la veritat és que el "i ara què?" és una pregunta prou recurrida, perquè també la vaig escoltar després de traure les oposicions o després d'anar a viure amb la meua ex-parella.

Imagine que és una pregunta inherent a l'ésser humà, que mai en té prou. Quan arriba al final espera més. Quan arriba el final vol un principi.

Quan en tenia vint-i-tres no em veia tenint-ne trenta-tres. Imagine que la vida era més immediata. Ara, però, crec que sí que em veig arribant als quaranta-tres, sense saber què passarà pel mig. 

Enguany és any d'aniversari. 

Any de canvis.

Feliç 2017


No hay comentarios: