Formigues...

24 d'agost de 2017

"Les formigues són insectes que formen colònies que varien en mida, des d'unes quantes desenes d'exemplars depredadors que viuen en petites cavitats naturals fins a colònies altament organitzades que poden ocupar grans territoris i que consisteixen en milions d'exemplars (...). Les formigues han colonitzat gairebé totes les masses terrestres de la Terra (...). El seu èxit ha estat atribuït a la seua organització social i a la capacitat de modificar els seus hàbits, extreure recursos i defensar-se (...). Les formigues obreres, en concret, provenen d'ous fecundats per la formiga reina. El seu objectiu és el de cuidar i defendre el formiguer, així com la recollida d'aliments (...)".

Podem veure formigues per tot arreu ara durant l'estiu, també a la primavera, el que passa és que no ens fixem massa. Però ahí estan, treballant durant el bon temps, per poder amagar-se quan arribe l'hivern i tenir suficient provisions per passar l'època del fred. 

Les formigues obreres no pensen, no dubten, no es paren. Recol.lecten. A poc a poc, en el seu món diminut, on ningú les veu. Van construïnt el seu formiguer i el seu magatzem d'aliments, sense preguntar, sense dir res a ningú.

Un treball minuciós, en silenci i quasi en la sombra que tal volta un dia les faça mereixedores de la conquesta del món."No oblideu cap nom, caldrà fer memòria...


                                                                                            ...per no repetir el pas d'una història"

No hay comentarios: