Em faig major...

28 de setembre de 2017

Un dia no fa molt em van dir que era un poc "auela". Quan vaig preguntar per què, em van dir que perquè sovint no tenia filtre per a dir moltes coses. Ja sabeu que conforme anem creixent sol importar-nos menys allò que puga passar per dir el que pensem. I per això no és estrany flipar un poc quan estàs a la cua de la carnisseria i escoltes a la iaia de davant parlar en el carnisser, dient-li tranquil·lament que la setmana passada la va enganyar perquè la carrillada de vedella que es va emportar estava seca i que no torne a passar (traent-li els colors al xicon de darrere del mostrador). 

Fa uns dies em sorprenia a mi mateixa deixant caure el que pense sobre un comentari que em va fer una directora d'un dels coles que porte, parlant clar amb el caser sobre els problemes que tinc per dormir per culpa dels veïns o mostrant el cabreig davant la poca consideració d'algunes persones amb el fet d'haver fet cua per a un esdeveniment important durant tres hores i mitja per a mí i per a totes elles. 

Amb açò arribe a una conclusió definitiva, i és que m'estic fent major. Perquè, parlant clar, mal i ràpid: me la bufa molt les conseqüències que puga portar el ser sincera. I quan dic molt, és MOLT. Ser sincera és de les poques coses que, a dia de hui, em permet ser selectiva. La sinceritat em demostra qui paga la pena tenir en la vida i qui no. Qui sap escoltar veritats i qui no. Qui les diu i qui prefereix fer rogle i dir-les per altre costat i per darrere.

Fa temps em vaig comprar un "bendito chubasquero". Des de fa poc crec que ens hem mimetitzat i ja forma part de la meua pell. I la veritat, és còmode, no he de traure'l de la motxilla cada vegada. 

Qui sap si demà estaré a la carnisseria queixant-me de la qualitat de la carrillada de vedella. Tot és possible. 

Em faig major, sí .

I vos asegure que no tornaria enrere per res del món.


1 comentario:

Anónimo dijo...

Depèn de qui li dius pots suavitzar una mica el cop de la veritat, a segons qui no cal, cop de puny a l’estomag.