Benvinguda al món, Joana...

 10 de maig de 2021

Has vingut al món trencant esquemes, a través d'un part que esperàvem (perquè ja arribaves tard) però que no vam saber interpretar. Conforme van passar les hores posteriors em vaig preguntar sovint: "com no ho vas veure clar, que estaves de part?" Les experiències prèvies i sobre tot les experiències alienes que ens conten, ens condicionen de tal manera que sovint se'ns ennuvola la vista i no confiem en els senyals que el nostre cos ens està enviant. 

Perquè estaven ahí, els símptomes. Tots. Un darrere l'altre van anar venint i jo no vaig saber més que negar-ho tot. Quina saviesa té el nostre cos en el procés de l'embaràs i el part, i què poca importància li donem. Imagine que tot és conseqüència de molts anys de violència obstètrica que ens ha anat furtant el protagonisme. Perquè totes sabem parir, sense haver-ho fet mai. No ens cal que ens diguen com, només cal que ens deixeu fer. Els bebés saben nàixer, les dones saben parir. I no hi ha més misteri. 

Quin part ens vas obsequiar, filla. Difícilment s'oblida l'experiència del part (per molt que diguen que sí), i la teua ràpida arribada al món ens va sorprendre a tots. A mi em va deixar en shock les següents 24 hores, en les quals vaig estar interpretant, ara ja sí, i de forma tardia, tot el que havia anat succeïnt en les hores prèvies al teu naixement i posant-me les mans al cap, per no haver sabut llegir entre línies.

A banda de ràpid, vas venir al món plorant i cridant ben fort, vas ser d'eixos bebès que tot el món escolta nàixer, des de tota la planta de paritoris. Un bebè d'eixos que les parelles que estan en les sales contigües escolten plorar i posen cara, sense poder evitar un somriure al saber que al costat d'eixa paret acaba d'esdevindre la vida. 

Benvinguda al món, Joana.

No hay comentarios: